Здравният министър Костадин Ангелов е повече от гневен от случаите на разкарване по болници и

...
Здравният министър Костадин Ангелов е повече от гневен от случаите на разкарване по болници и
Коментари Харесай

Здравният министър се ядоса много: Така няма да стане!

Здравният министър Костадин Ангелов е повече от гневен от случаите на разкарване по лечебни заведения и и отводи за банкет на позитивни на COVID-19 пациенти. Това стана ясно от негов коментар във фейсбук, в който той изразява възмущението си във връзка отвод на шефа на 4-та МБАЛ в София да одобри пациент, болен в тежко положение, в неговата болница:

„ Изгледах няколко пъти материала на Българска национална телевизия по какъв начин минава едно дежурство по време на COVID-19. Министерството е споделило още при започване на пандемията „ тест за коронавирусна зараза не може да е изискване за хоспитализация “. Правило!

Има шефове на лечебни заведения, които не престават да се вършат на неразбрали, няма писмена диря по какъв начин желаят от хората проби, което обезсмисля всякаква инспекция. В съответния случай даже приказваме за потвърден COVID-19.

Други мениджъри настойчиво отхвърлят да откриват кревати, пазят си „ чисти лечебни заведения “. Няма да стане! След 20-те секунди, които чух по Българска национална телевизия: Настоявам кметът Фандъкова да изиска оставката на шефа на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – виновен е мениджърът на ЛЗ.

За отказващите да открият кревати – въвеждам в Народно събрание законов текст, на чието съображение такива лечебни заведения няма да работят с НЗОК. Ок, „ чиста болница “, само че без обществено финансиране “, написа министърът.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР